Напитки за подсилване на имунитета

Вкусни и полезни
19 мар 2020 08:44, Михаела Лазарова
10
Напитки за подсилване на имунитета
Снимка: Istock

Във време, в което пандемията от нов опасен коронавирус наред с всички останали познати патогени, които циркулират от десетилетия, хората се питат едно – как да повишат и подобрят функциите на имунната си система, за да се предпазят от зарази или поне да направят всичко възможно протичането на болестта да стане по възможно по-лек за организма начин.

Ето няколко начина да си приготвите подкрепящи имунната система домашни средства, с които да подсилите имунитета.

Имуностимулиращ чай с куркума и джинджифил

От векове ползите за здравето от джинджифила и куркумата са известни. Тези два корена имат много мощни противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства. Освен това имат пряко влияние върху повишаване на имунните защити в организма, което ги прави чудесни в борбата с вирусните инфекции.

Съставки:

  • 5 чаши вода;
  • Кората от 1 лимон;
  • 20 г пресен корен от джинджифил;
  • 20 г пресен корен от куркума;
  • Щипка лют червен пипер;
  • Щипка черен пипер;
  • Сокът от 1 лимон;
  • 1 чаена лъжица кокосово олио, масло или масло от авокадо;
  • Мед по желание.

Кипнете водата, лимоновата кора, джинджифила, куркумата, лютия и черния пипер. Когато заври, намалете котлона и оставете да къкри 7 минути. Важно е водата да не ври с бълбукащи балончета, защото уврежда съставките в полезните продукти. Свалете от огъня. Добавете лимоновия сок и маслото. Разбъркайте чая. Добавете 1 супена лъжичка мед и отново разбъркайте. Пийте по няколко пъти на ден.

Чай от черен бъз

Черният бъз е също добре известен със своите противовъзпалителни, антивирусни и имуностимулиращи свойства. Черният бъз съдържа още витамините А и С, които са мощни антиоксиданти и които имат доказана ефективност в стимулиране функциите на имунната система. Как да си го приготвите, вижте в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Моята истина - по малко сок от арония сутрин преди закуска и зелен чай в 5ч. след обяд.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен ако не сте си го гледали вие, знаете ли колко пестициди има в кората на един лимон? Както и във всяка *** на плодове и зеленчуци? Полезно ама друг път....
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаех си че само Михаелчето може да пусне толкова куца статия.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да обясним, че кората на лимона е НЕЯДЛИВА, заради препаратите, с които се обработва. Трябва да мине специална обработка, за да се яде- разтъсете се из интернет каква точно.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корона вирусите не са от днес, мутират и всяка година има нов щам. С изолация няма как имунната система да се самообучи и изгради имунитет. Усилията на властите трябва да са в тази насока, засилване имунитета на хората с качествена храна и чист въздух. На който организма не работи да се самоизолира в бункер колкото дълго си иска. Не можем да бъдем заложници на страха.
3
3
 
6
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
200 -300 грама домашна ракия , е може и повече , зависи от мезето ! Този вирус на спирт не деяни .
2
1
 
4
 
! Отговори
Анти корона комплекс преди 4 години
Браво, много добра рецепта за чай.
1
4
 
4
 
! Отговори
Коронест сатанисс :) преди 4 години
Специално предложение отправям към по-заоблените жени. :) Предлагам топли напитки с протеин. :) Гарантирано помага, пък и ще ви е вкусно. :)